Udenhout (gemeente Tilburg)

Zie ook Berkel-Enschot en Tilburg.

Brouwerijen vanaf 1900
bron: Friedrich - Brauereiverzeichnis Niederlande (1997)
Geen gegevens bekend
Aantal brouwerijen sinds 1980 → in 1 bedrijf actief
Uit de kelders van Udenhout
Postadres: Udenhout
Telefoon: -
Opgericht: 2020
KVK-nummer: -
Brouwerijhuurder
Meer informatie over Uit de kelders van Udenhout op de website Nederlandse Biercultuur
www.facebook.com/uitdekeldersvanudenhout www.instagram.com/uitdekeldersvanudenhout untappd.com/Uitdekeldersvan www.uitdekeldersvan.nl

www.uitdekeldersvan.nl

Korte historie

Van de jaren 1794, 1816 en vanaf 1900 is per gemeente bekend hoeveel brouwerijen aanwezig waren met soms daarbij nog enkele aanvullende gegevens vermeld.

Udenhout komt in geen enkele opgave voor, hetgeen zou doen vermoeden dat er vanaf 1794 in ieder geval geen brouwerij meer actief is geweest.

Het enige pand waarvan bekend is dat het als brouwerij heeft gediend is gelegen op de hoek van de Kruisstraat. In 1748 erfde Arnoldus Jan Robben het huis met de brouwerij op een erf van twee lopense op de hoek van de Kruissstraat. Na zijn overlijden maken de kinderen in 1771 een onderhandse deling, waarbij het goed op de hoek van de Kruisstraat, het huis met schuur, brouwerij en één lopense land, toevalt aan Jan Baptist Arnoldus Robben. Bij zijn overlijden in 1804 gaat het eigendom over op zijn weduwe Anna Francis van Eyndhoven.

Op 2 december 1820 draagt Anna aan haar zoon Anthony Robben, de latere burgemeester van Udenhout, over het huis met schuur en lange bouw genaamd de Brouwerye. Of er toen nog gebrouwen werd is helaas niet bekend.

Artikel met dank aan Harrie de Leijer van Bierbrouwerij De Roos

www.000webhost.com